Arrangementsinfo

Starter:Fredag 30/07-2021 10:45
Slutter:Torsdag 05/08-2021 15:00
Hva:Sommerleir
Hvor:Imsdalen
Hvem:TroppAspirantRoverLeder  Leder
Regi:Gruppe

Info:

Hei alle sammen!


Nå er det straks avreise før årets sommerleir som går til Imsdalskulen som ligger i Imsdalen ved Koppang. Her skal vi tilbringe en fin liten uke med hverandre Vi er 25 speidere fra 1. Kolbotn som skal avgårde og skal kjøre buss opp og ned.


Leiren varer fra fredag 30. juli til torsdag 5. august og vi drar avgårde kl 11.00 fra parkeringen ved klubbhuset på Sofiemyrstadion. Oppmøte er 10.40 Vi sikter mot å være tilbake på samme sted torsdag 5.august klokken 15.30. Første måltid i leiren blir middag i 5-6 tiden, så husk å sende med to matpakker/måltider til fredagen. Avreise og hjemreise stiller vi i speideruniform dvs speiderskjorte og skjerf.


Årets leir er egentlig landsleir og heter Agenda 2021 og er Norges speiderforbunds landsleir i 2021. På grunn av korona arrangeres det over 120 mindre leire i hele Norges land fra 18. juni til 15. august. Selv om vi ikke kan samles på ett sted, er vi fortsatt del av noe større – Agenda 2021! Temaet er bærekraft og samfunnsansvar.  

Gjennom leir-uken skjer det mye og programmet er som følger:


Fredag: innrykk og bygge leir

Lørdag: Aktiviteter

Søndag: Aktiviteter

Mandag: Haik

Tirsdag: Haik

Onsdag: Aktiviteter

Torsdag: Hjemreise

Blant aktivitetene som skal arrangeres er temaer er delt inn i temaene utforske, oppleve og engasjere. Ideen er at speiderne får aktivitetsmerker hvis de har gjort én eller flere av aktivitetene innenfor de ulike temaene. Det vil også være patruljekonkurranser, kanoaktiviteter, fiske og mye annet. Det vil selvfølgelig også være tid til å drive med egne aktiviteter som feks bading. På Haik skal patruljen ut på en overnattingstur utenfor leiren der de selv ordner mat og sover ute under åpen himmel eller gapahuk. De skal gå over ett fjell og vil da gå over tregrensen og overnatte ved en seter


På leiren vil det også være kiosk med godis så send med lommepenger, men maks 200kr i kontanter.


Leiren blir som sagt ved Imsdalskulen der vi setter opp telt og kan disponere hovedhuset for mulighet for å være under tak om det regner, og speiderne skal sove patruljevis i hvert sitt telt. Vi regner også med at det blir mulighet for å bygge litt, feks et hengekøyestativ så ta med om du har! Vi kommer til å lage måltidene felles og her kommer ansvaret for måltidene til å gå på rundgang mellom patruljene. Vi har selvfølgelig fokus på god hygiene.


I forhold til utstyr som skal være med er det viktig at alle pakker i sekk slik at de kan bære eget utstyr på haiken (overnattingstur). Det er også viktig at man tar med klær for kjølige dager da man fort kan bli kald om det skulle bli mye regn. Se forøvrig pakkeliste på siste side!


For noen er det første gang de skal av sted og de kan nok være spente på hvordan det er å dra på leir. Vi som er ledere skal gjøre vårt beste for at det skal bli bra for alle og har kanskje et ekstra øye på de minste, men vi pleier også å se at de største også er veldig flinke til å ta vare på de som er mindre. Om det er noen som får hjemlengsel så er det mulig å ta en telefon hjem men vi forsøker gjerne først andre midler. Vi skjønner at det kan være litt tøft å være lenge borte første gang men desto morsommere når det har gått bra :-)


Alle må huske å fylle ut helsekort og levere det på bussen ved avreise eller sende det til meg,Jon, på e-post før leiren og det er viktig at vi blir gjort oppmerksomme på medisiner eller evt spesielle forhold som kan være viktig for deres barn på leiren.


Vi ønsker også at alle som skal være med på leir sørger for at kontaktinformasjon er oppdatert for deres barn slik at vi kan komme i kontakt med dere om det skulle oppstå noe. Her kan dere også reservere dere mot fotografering dersom dere ønsker dette. Gå inn på min.speiding.no og logg inn (evt opprett bruker). Medlemsnummer står på speiderbladet eller faktura,


Vi tillater ikke at våre speidere har med mobiltelefon på leir og våre erfaringer er at dette heller ikke blir etterspurt når man først er kommet i leirmodus. Vi oppfordrer heller til å ta med digitalkamera så man får med seg noen leirminner og vi kommer også til å legge ut litt bilder på den lukkede facebookgruppen underveis. 


Adressen og informasjon om leirstedet:


https://www.inatur.no/hytte/51a3561ce4b0fa9ee7398633


 

Reiseantrekk: Korrekt speiderdrakt. Husk å sjekke merker (Fjorårets leirmerker skal av, og har du fått nytt, skal det sys på venstre arm... se speiderdrakten)


I sekken/bagen:


God sekk (skal kunne bæres på haiken)

Sovepose

Liggeunderlag

Hengekøye ( hvis du har)

Sitteunderlag 

Regntøy (på toppen av sekken!)

Gummistøvler eller gode solide sko til haiken 

2 par raggsokker

Lett jakke

Ullgenser

Tynn genser 

Leirbålskappe (hvis du har)

Undertøy-skift (så mange du trenger)

Sokkeskift (så mange du trenger)

T-skjorter

Ekstra skjorte/pologenser

Shorts

Ekstra langbukse

Joggesko (du reiser vel i dem?)

Badetøy

Håndkle (kanskje både et stort + et lite?)

Toalettsaker:tannbørste, tannkrem,såpe,solkrem, leppepomade

myggmiddel

Myggnett evt. hatt med myggnett (hvis du har)

Spisesaker:Flat og dyp tallerken,kopp,kniv, skje, gaffel

Spikkekniv

Kompass (hvis du har)

Lommelykt (hvis du har)

Musikkinstrument (hvis du har lyst)

Kamera (hvis du har)

Redningsvest

Dagstursekk/ liten bag til matpakke og drikke på bussen

Lommepenger til leir kiosken 200,-

 

 


 

 

Kontaktinfo til ledere på leiren er:

  • Jon Fonder 93257038

  • Henrik Mjelve 93400392

  • Sigrid Gåseidnes 90799822

  • Marius Kårevik 45665880

  • Silje Jonsdatter Grau Fonder

  • Emma Hansen


Hjemmeleder er ikke avtalt på nåværende tidspunkt

Neste 7 dager

on - Kano
fr - Peffkurs 2
fr - Eventyrfestivalen: Eventyrstien

Medlemmer    Hvorfor?     Glemt passord

Grasrotandelen

Grasrotandelen
Støtt oss i Grasrotandelen!
Skriv ut strekkoden vår og ta den med til kommisjonær, da kan din andel av tippemidlene gå til oss.