Leir 2004 - Vessarö

Mange speidere fra Oppegård deltok på vennskapsleiren i Stockholms skjærgård i sommer. Det som huskes best av de vi har snakket med er variert aktivitetstilbud, sjørøvertokt og rumlende mager!

Det var Sverige som arrangerte leiren, men den meget danskevennlige haiken var lagt til Åland, som tilhører Finland. Dessverre deltok få dansker, for de hadde landsleir i år! Og til vår store skuffelse reiste Oppegård speidergruppe dit i stedet for å følge oss andre til söta bror! Heldigvis fikk vi med oss 1. Ski i stedet.

Camping og dagstur

- Vel framme på Åland, skulle vi slå leir med våre medbrakte haikeduker. Hva gjør man da når leirplassen er en sivilisert campingplass, uten et tre å binde haikedukene i? - Etter intens jakt klarte vi å finne noen stokker som fungerte. I hvert fall en stund, for i løpet av natten raste alt sammen… Neste dag var det klart for haik, dvs. dagstur langs merket løype! For en nordmann var jo dette bare barnemat, men det var kanskje like bra med tanke på de måltidene vi ble tilbudt.

Uten mat og drikke…

Vi lurte litt på hvor finnene får sin sisu fra, for menyen var ganske mager. Første dag fikk alle utdelt potetstappe med brun saus + én agurkskive til lunch. Tilbehøret kom til middag: Én kjøttpølse med ketchup. Pølsebrød? Nei det har vi ikke sett! På selve haiken besto lunsjen av en liten kjele tunfiskpasta, fordelt på åtte personer, mens middagen var en kjøttbulle og en potet! Men vi tok det igjen da vi var vel tilbake i Sverige… Her sultet ingen!

Masse aktiviteter

- Det beste med leir er masse mennesker, sommer, leirbål og det å gjøre ting man ellers ikke gjør, synes Tone. – Noe av det morsomste på leiren var aktivitetene. Jeg var med på seiling, trapper-trail (løype med feller) og laget smykker av såpestein, sier Tone, som forteller at man også kunne velge kanopadling, hinderløype, klatring og buldring, dvs. vannrett klatring over vann.

Sjørøverdag

Ett av høydepunktene på leiren var sjørøverdagen. Alle var utkledt som sjørøvere, og fikk utdelt fire vennskapsdollar, som de kunne bruke på aktiviteter troppene hadde forberedt. Her var det mye å velge mellom: Skjønnhetssalong, frisør, svampkasting, sukkerspinn og hopping på trampoline. – Jeg jobbet i skjønnhets- og frisørsalong, sier Tone, som hadde nok å gjøre med å legge ansiktsmasker av agurk, sitron og gjørme. - Det var få som ville klippe seg, så det ble mest franske fletter! Danskene hadde med en egen sukkerspinnmaskin, noe som var veldig populært. Køen var konstant 50 meter lang!

Spøkelser og hekser

Om kvelden var det skattejakt, hvor man skulle samle gullmynter. Disse fikk vi ved å klatre opp Dödningfjellet, plukke dem fra heksekrukker med ekle ting i, godsnakke med spøkelser og masse annet. Underveis måtte vi hele tiden passe seg for pirater som var ute etter kisten vår. Når man hadde fått tak i nok mynter, fikk man et skattekart, og kunne starte jakten på selve skatten, en kiste full av godteri! Hvem som vant? Noen fra Myrvoll og den ene latviske patruljen. Myrvoll har mye flaks altså…

Neste vennskapsleir er i Finland, så da møtes vi igjen. Hvis de bare kan garantere nok mat da…

Neste 7 dager

nå - SPOND

Medlemmer    Hvorfor?     Glemt passord

Grasrotandelen

Grasrotandelen
Støtt oss i Grasrotandelen!
Skriv ut strekkoden vår og ta den med til kommisjonær, da kan din andel av tippemidlene gå til oss.