Om oss

1. Kolbotn er en speidergruppe i Follo av Norges speiderforbund. Vi holder til i Nordre Follo kommune, rett sydøst for Oslo.

Vi består av en flokk, en tropp og et roverlag, og disse kan du lese mer om under. Flokken er for de yngste, roverlaget for de eldste, og troppen for de midt i mellom. Dersom du bor i vårt område og har tenk å bli medlem kan du kontakte den lederen som står oppført for hver av de tre enhetene. For øyeblikket har vi rundt 118 aktive medlemmer totalt i gruppa.

Vi dekker skolekretsene helt nord i Nordre Follo (Vassbonn, Kolbotn, Sofiemyrtoppen og Tårnåsen barneskoler). Andre speidergrupper i nærheten finnes på Myrvoll og Oppegård.

Lurer du på hva speiding egentlig er? Ta en titt på forbundets presentasjon av speiding!


Flokken

Flokken, eller småspeideren som den også kalles, er for de som er går i 3. og 4. klasse. Her er det voksne ledere som leder alt sammen, og stort sett er alle speiderne samlet på møtene.

Aldersgruppe: 3. - 4. klasse
Møtetid:Onsdager klokka 18:00-19:30
Møtested:Ute eller på speiderhuset
Medlemmer:24
Flokkleder:Eva Helene Heyerdahl, tlf. 95702278Troppen

Når man begynner i 5. klasse kommer man over i troppen. Det første halve året er man aspirant, og er i en egen patrulje. Så, ved jul, blir aspirantene fordelt i de andre patruljene. Patruljene ledes av en patruljefører (peff) og en eller flere patruljeassistenter (ass). Disse er som regel de eldste i patruljen, og leder patruljemøtene der bare patruljen er samlet. Troppsmøtene ledes av voksne ledere.

Noen ganger deles troppen også opp i stifinnere og vandrere. Stifinnere er de på barneskolen, mens vandrere er de på ungdomskolen. Enkelte møter vil disse to gruppene ha forskjellige opplegg.

Aldersgruppe: 5. - 10. klasse
Møtetid:Onsdager klokka 18:15-19:45
Medlemmer:63
Troppsleder:Viel Sørensen, tlf. 95276360Roverlaget

På de tider man begynner på videregående kommer man over i roverlaget. Her kan man bli til de yngste mener du er for gammel... Roverlaget har møter innimellom, og drar på turer både for oss selv og i regi av krets og forbund. Noen av roverne er også aspirantledere for troppen, og vi hjelper til på en del av troppens arrangementer.

Aldersgruppe:Videregående og oppover
Møtetid:Ikke noe fast
Medlemmer:18
Lagleder:Maja Sefland Ludviksen, tlf. 0Neste 7 dager

ingen hendelser

Medlemmer    Hvorfor?     Glemt passord

Grasrotandelen

Grasrotandelen
Støtt oss i Grasrotandelen!
Skriv ut strekkoden vår og ta den med til kommisjonær, da kan din andel av tippemidlene gå til oss.